Nieuws

Laatste weetjes

Museum gesloten in verband met concerten

Het Limburgs Schutterijmuseum raakt steeds meer in trek als concertpodium. De akoestiek en inrichting van het voormalige kerkgebouw lenen zich uitstekend voor het geven van muziekuitvoeringen, is de ervaring van zowel koren en orkesten als bezoekers. In de laatste maanden van 2018 staan een drietal concerten op het programma.

Zondag 18 november treedt het Venloos Symfonie Orkest op, een week later kan er worden geluisterd naar Venloos Gemengd Koor Zanglust en op 22 december verzorgt kamerkoor Cantate een kerstconcert. Het museum is op deze data gesloten. Verder zijn op 8 december de deuren dicht vanwege een besloten bijeenkomst.

Dag van de Schutterijmuziek

Op zondag 4 november krijgt de schutterijmuziek een podium in het Limburgs Schutterij Museum. Bezoekers krijgen een indruk van de verschillende soorten muziek die binnen het schutterswezen een belangrijke rol hebben. De hele middag zijn er optredens van korpsen en solisten.

De eerste Dag van de Schutterijmuziek wordt om 14.00 uur geopend door de slagwerkgroep van schutterij Sint-Joris Kaulille.

Vanaf 15.00 uur spelen achtereenvolgens de jeugdkorpsen van schutterijen St. Sebastiaan uit Schimmert  en St. Salvius uit Limbricht.

Django Goffin van schutterij St. Michael uit Doenrade zal als solist militaire signalen op de trom ten gehore brengen.

Verder zijn enkele slagwerkers van Tamboers en Hoornblazers Zuid de hele dag aanwezig.

Het programma duurt van 13.00 tot 17.00 uur, de entree bedraagt 5 euro.