Winnaarshoek

oktober 2017

Winnaarshoek

In ons museum is een aparte hoek ingericht, de winnaarshoek.

Op die plek is door Luc Wolters, onze conservator, uitgebreid aandacht geschonken aan een aantal in bruikleen gegeven exponaten zoals schilderijen, uniformen en archiefmateriaal.

Het Limburgs Schutterij Museum maakte van de inrichting van de wisselexpositie voor de OLS-winnaar gebruik om diverse bijzondere bruiklenen onder de aandacht te brengen.

Natuurlijk zijn wij verheugd, deze voorwerpen (tijdelijk) aan onze verzameling te mogen toevoegen.

Hieronder ziet u de leden met hun ter beschikking gestelde attribuut.

Schutterij St.Servatius Raam is winnaar van het OLS 2017.

Daarom mag het zestal, hun voorzitter én d’n Um  in de Winnaarshoek in het museum.

Bruikleen

Dit schilderij is van de Grevenbichtse kunstenaar Willy de Bruin(88).

Het stelt het zestal van Schutterij Eendracht voor, dat in 2013 het OLS won.

Angret Meij vertaalt haar artistieke vaardigheden vaak in portretten en modellen.

In het schilderij is de historie van Tegelen weergegeven.

De kunstenaar heeft zich laten inspireren door de door klei-, industrie- en religieus gevormde geschiedenis.

Die onderwerpen komen in dit kunstwerk aan bod.

Wim Oehlen, van geboorte Tegelenaar, poseert voor zijn beelden.

Deze karakteristieke figuren zijn in de schutterswereld heel herkenbaar.

Ger Trienes uit Catsop schilderde zijn vader Sjeng Trienes (Tegelen) als eerste Europees schutterskoning in 1963.

Ook zijn schilderij van de schutterij van Buchten stelde hij het museum ter beschikking.

In de winnaarshoek wordt aan de winnaar en organisator van het Oud-Limburgs Schuttersfeest aandacht geschonken.

Dit is in 2017 schutterij St.-Johannes en

St.-Clemens uit Merkelbeek.